Gezochte tbs'er Henk E. duikt op in West-Brabant: 'Benader hem niet zelf'

25 augustus 2020 om 19:42 • Aangepast 2 september 2020 om 06:34
nl
De gezochte tbs'er Henk E. (61) is gezien in de omgeving van Putte, Woensdrecht, Hoogerheide en het Belgische Kapellen. De politie waarschuwt de man niet zelf te benaderen. Ze vermoedt dat hij in het bezit is van een wapen. In het grensgebied rond Putte en Woensdrecht is dinsdagavond met een politiehelikopter naar hem gezocht, laat een politiewoordvoerder weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Wanneer je Henk E. ziet, is het advies direct 112 te bellen. In de omgeving van Woensdrecht, waar Putte onder valt, is een Burgernetbericht verspreid. Ook in België wordt naar de gezochte tbs'er uitgekeken.

E. is dinsdagavond nog fietsend gezien in het Belgische deel van Putte, zo werd dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.

Met een politiehelikopter werd gezocht naar de ontsnapte Henk E.
Met een politiehelikopter werd gezocht naar de ontsnapte Henk E.

Signalement / opvallende kenmerken Henk E. (61)

  • normaal postuur, 1.86 meter lang
  • eigen haarkleur is grijs/wit
  • verft zijn haar en/of scheert zijn hoofd
  • draagt soms bril als vermomming
  • spleetje tussen de voortanden
  • varieert gezichtshaar als vermomming
  • tatoeages: vogel en panter op rechterarm en dobbelsteen, bloem en papegaai op linkerarm
  • is alcoholverslaafd en ruikt vaak naar alcohol
  • draagt mogelijk een vuurwapen bij zich

Begin juli ontsnapt
E. is in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten, onder meer in West-Brabant. Hij zat in de laatste fase van zijn tbs-traject in Rotterdam toen hij begin juli niet terugkeerde van zijn verlof. Op 4 juli brak hij in in Westkapelle. Hij wist te ontsnappen.

Sindsdien is een speciaal team van de politie naar hem op zoek. Omdat niet bekend is waar E. verblijft, werden eerder zijn identiteit en foto’s van hem al naar buiten gebracht.

Overval supermarkt
In Opsporing Verzocht werd dinsdag aandacht besteed aan deze zaak. In het programma meldde de politie dat ze de ontsnapte tbs'er ervan verdenkt achter een gewapende overval op een Aldi-supermarkt in Den Helder te zitten. Deze overval waarbij een medewerker met een wapen werd bedreigd, gebeurde maandagavond.

Ook werd duidelijk dat de politie vermoedt dat E. de afgelopen periode langere tijd in Zeeland heeft doorgebracht. Op de bewakingsbeelden die in het opsporingsprogramma werden getoond, is te zien hoe E., die volgens de politie een alcoholverslaving heeft, op 9 augustus drank koopt bij een slijterij in Renesse en dat vijf dagen later opnieuw doet bij een supermarkt in Rilland. Afgelopen zaterdag was de gezochte tbs'er waarschijnlijk op Texel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!