Wanhopige familie van doodgeschoten Johan van Boxtel verhoogt beloning

26 augustus 2020 om 17:15 • Aangepast 7 september 2020 om 15:57
nl
Noud van Boxtel (32) is de wanhoop nabij en leeft naar eigen zeggen in een hel. In mei 2017 werd zijn broer Johan voor zijn huis aan de Memlincstraat in Eindhoven doodgeschoten. Drie jaar later is er nog steeds niemand aangehouden en lijkt de zaak stil te staan. Noud en zijn familie loven daarom nog eens 25.000 euro extra uit voor de gouden tip in de zaak. “Misschien gaat er iemand praten.”
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In totaal levert de gouden tip nu 95.000 euro op. De politie looft 20.000 euro uit aan degene die de zaak tot een goed einde brengt. De familie van Johan deed daar begin 2018 al 50.000 euro bovenop. Deze week besloten Noud en zijn vader Frans om het bedrag vanuit de familie nogmaals te verhogen, nu met 25.000 euro.

De reden is de aanhoudende stilte in de zaak. “Ik hoop dat de zaak op deze manier weer wat aandacht krijgt. Drie jaar later weten we eigenlijk net zo veel als we in 2017 wisten. De politie vertelt ons heel erg weinig of ze weten niets”, zegt Noud. “We vinden het veel te stil. Andere zaken komen talloze keren voorbij in Opsporing Verzocht. Mijn broer is er maar één keer op geweest.”

"We leven al drie jaar in onzekerheid. Het is gewoon een hel.”

Noud zegt dat hij en zijn familie er compleet doorheen zitten. “We zijn echt wanhopig. We willen gewoon duidelijkheid zodat we meer rust krijgen. Misschien kunnen we het dan een plaatsje geven. Misschien lukt dat als de daders achter tralies zitten. Ik weet het niet. We leven al drie jaar in onzekerheid. Het is gewoon een hel.”

De 32-jarige Johan van Boxtel werd op zondagochtend 7 mei 2017 vermoord. Hij werd door twee personen opgewacht voor zijn huis. Ze schoten hem van dichtbij dood nadat hij zijn auto had geparkeerd.

De politie startte een onderzoek. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden nog diezelfde maand camerabeelden getoond van de moord, in de hoop de daders te vinden. Maar een gouden tip bleef uit.

Van Boxtel hield zich bezig met wiethandel. Hij werd ook veroordeeld voor een poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss. De link tussen hennephandel en zijn dood wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.