Nillis (14) is de jongste leraar breakdancen van Nederland

26 augustus 2020 om 20:35 • Aangepast 7 september 2020 om 16:04
Nillis Rooijakkers.
Nillis Rooijakkers.
Nillis Rooijakkers uit Sint-Oedenrode is misschien wel de jongste breakdance-leraar van Nederland. Hij is 14 jaar en geeft nu al breakdance-les. Hij heeft daar dit jaar zelfs een officieel diploma voor gehaald.
Profielfoto van NOS
Geschreven door
NOS

Breakdancen betekent veel voor Nillis. De afgelopen jaren waren namelijk erg moeilijk voor hem, doordat er thuis problemen waren. Hij werd depressief en voelde zich vaak somber en stopte zelfs met school.

Nillis vertelt waarom hij lesgeven zo leuk vindt:

Wachten op privacy instellingen...

Nillis kreeg hulp van professionals. Via hen kwam hij uiteindelijk bij de opleiding tot breakdancer terecht. Want door te dansen kon hij toch positief blijven. “Als jij niet lekker in je vel zit en je hebt nergens om het mee weg te laten gaan, dan blijft het opstapelen”, vertelt hij. “En als je een uitlaatklep hebt, dan kan het even wegstromen en dan kun je weer opnieuw beginnen.”

"Ik doe ’t dus wel goed, anders zou ‘ie niet zo stralen”

Inmiddels heeft Nillis, die al sinds zijn zevende aan breakdance doet, dus zijn lerarendiploma en geeft hij les op een dansschool. Hij krijgt daarbij hulp van een andere leraar. Maar Nillis hoopt dat hij binnenkort de lessen helemaal zelf kan geven.

Een breakdance-move.
Een breakdance-move.

Nillis geniet met volle teugen van het lesgeven: “Ja, het is gewoon echt geweldig. Vandaag had ik nog een heel enthousiaste leerling. Die wilde zo graag breakdancen en die had ik een paar moves aangeleerd. En je zag hem helemaal stralen. Dat vind ik nou leuk. Ik doe ’t dus wel goed, anders zou hij niet zo stralen.”

Voor de toekomst heeft Nillis genoeg plannen: “Ik blijf voorlopig bij mijn eigen dansschool lesgeven, aan de kleintjes. Maar misschien wil ik later wel een eigen dansschool openen, maar dat bekijk ik dan wel. Ik voel me nu tien keer beter dan begin van het jaar. Ik ben echt een ander mens."

Breakdance-leraar Nillis.
Breakdance-leraar Nillis.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...