Aantal leerlingen doet aangifte na stoppen rijschool Happy

26 augustus 2020 om 22:09 • Aangepast 2 september 2020 om 21:34
nl
Ze betaalden voor rijlessen, maar zitten nu met lege handen. Na een paar lessen kwam rij-instructeur Berry volgens zijn leerlingen niet meer opdagen. De website van rijschool Happy in Udenhout is inmiddels offline, net als de Facebookpagina. Het bedrijf is per 21 augustus uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Balen voor een aantal leerlingen van de rijschool, die samen een besloten Facebookgroep ‘gedupeerden’ is begonnen. Een aantal leerlingen vertelt dat ze afspraken hadden met rijschoolhouder Berry, maar dat die ‘ineens niet meer kwam opdagen’. Sommigen van hen hebben aangifte gedaan tegen de rijschoolhouder, bevestigt de politie.

Ondertussen lopen de gemoederen in de Facebookgroep hoog op. Het adres van de rijschoolhouder gaat erin rond. Een van de leden van de Facebookgroep is Manon. Ze reed langs het adres van de rijschoolhouder. "Maar alles is dicht en niemand is thuis. Voorlopig kan ik nergens anders rijles nemen, zolang ik het geld dat ik vooruitbetaald heb, niet terugkrijg."

Privéproblemen
Rijschoolhouder Berry zegt dat hij het heel vervelend vindt voor de cursisten die hij geen les kan geven en dat hij door privéproblemen niet in staat is om de rijschool voort te zetten.

Toen er 'na corona' weer rijlessen gegeven mochten worden, lag zijn prioriteit bij de rijexamens, zegt Berry. “Er moesten mensen examen doen die sinds maart niet meer hadden geoefend. Die heb ik eerst gebeld.”

Een aantal anderen hebben inderdaad niets meer gehoord. “Maar ik probeer het zo goed mogelijk met iedereen af te ronden.” Berry voelt zich bedreigd door alle negatieve aandacht en de politie zegt op de hoogte te zijn van zijn situatie.

Civielrechtelijke zaak
De politie bevestigt dat er aangiftes en meldingen zijn gedaan, maar dat het niet doorgaan van rijlessen geen zaak van de politie is. Gedupeerden kunnen er een civielrechtelijke zaak van maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.