Echtpaar veroorzaakt 80 botsingen en claimt 180.000 euro bij de verzekering

27 augustus 2020 om 16:11 • Aangepast 7 september 2020 om 16:25
nl
Een echtpaar uit Den Bosch is deze week opgepakt voor een omvangrijke fraude met verzekeringsclaims. In totaal zouden de twee 180.000 euro hebben verdiend met onterechte schadeclaims.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Onderzoek van een verzekeringsmaatschappij bracht aan het licht dat het echtpaar vanaf 2014 bij bijna 80 aanrijdingen betrokken was. En telkens als benadeelde partij.

Wachtten kans af
De man en vrouw sloegen vooral toe bij parkeerplaatsen bij winkelcentra of meubelboulevards. Vaak wachtten zij hun kans af om een auto aan te rijden die achteruit een parkeerplek verliet.

Het viel de verzekeringsmaatschappij op dat zij erg veel schadeclaims van het echtpaar ontvingen. Om de vermoedens van fraude te toetsen berekende het bedrijf hoe groot de kans was dat een persoon zoveel pech kon hebben om zo vaak betrokken te zijn bij een botsing. De kans hierop was vrijwel nul.

Afpakken
In zes jaar tijd heeft het paar bijna 180.000 euro verdiend. Waar mogelijk zal het gekregen geld worden afgepakt. Het echtpaar moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Hun auto is inmiddels afgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.