Burgemeester bedankt Waalrenaren in afscheidsvideo: 'Dankbaar voor alle steun'

27 augustus 2020 om 19:01 • Aangepast 3 september 2020 om 18:44
nl
Burgemeester Jan Brenninkmeijer van Waalre heeft voor het eerst gereageerd op het benoemen van een waarnemer in zijn gemeente. Brenninkmeijer zegt in een video op Instagram dat hij tijdelijk een stap terugdoet om plaats te maken voor een waarnemer. Hij besluit de video met: “Ik ben dankbaar voor alle steun.”
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Brenninkmeijer kreeg woensdag van commissaris van de Koning Wim van de Donk te horen dat Jan Boelhouwer hem voorlopig vervangt. Van de Donk zei later dat hij wil dat er snel een einde komt aan het 'bestuurlijke gedonder' in Waalre. Vier wethouders zegden vorige maand het vertrouwen op in hun burgemeester en daardoor ontstond een onwerkbare situatie.

Afgelopen maandagavond was er een raadsvergadering over de crisis. Burgemeester Brenninkmeijer én de vier wethouders mochten wel aanblijven, maar de raad vroeg de commissaris van de koning om een onderzoek. Woensdag maakte Van de Donk bekend dat Jan Boelhouwer dat onderzoek gaat uitvoeren als waarnemend burgemeester.

'Voor korte periode'
In een videoboodschap op Instagram nam burgemeester Brenninkmeijer voor ‘een korte periode’ afscheid van de inwoners van Waalre.

Volgens hem wordt het een moeizame zoektocht naar een oplossing. “In de discussie in de raad heb ik gezegd zelf ook stappen te willen zetten. En een ingewikkelde situatie vraagt soms om een frisse blik. De raad heeft de commissaris gevraagd om een onderzoek. Voor dat onderzoek is het nodig dat ik tijdelijk een stap opzij zet en er voor korte periode een waarnemend burgemeester komt. Ik werk daaraan mee.”

Brenninkmeijer vraagt de inwoners om dat onderzoek de tijd te gunnen en zo de goede toekomst voor Waalre te ontdekken. “Want, die is er”, zo zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.