Astrid Kersseboom wint tv-quiz De slimste mens: 'Onwaarschijnlijk leuk om mee te doen'

28 augustus 2020 om 21:48 • Aangepast 8 september 2020 om 17:00
nl
NOS-nieuwslezer en voormalig Omroep Brabant-presentatrice Astrid Kersseboom is dit seizoen De Slimste Mens geworden. Zij versloeg vrijdagavond in de finale haar mede-finalisten, operazangeres Francis van Broekhuizen en sportverslaggever Jeroen Grueter.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Ik ben heel blij dat voor de derde keer een vrouw heeft gewonnen", zei Astrid na afloop van de quiz. "Ik vond het onwaarschijnlijk leuk om mee te doen en ik hoop dat de kijkers veel plezier hebben gehad bij het kijken." Kersseboom volgt RTL-verslaggever Marieke van de Zilver op, die de voorjaarseditie van het populaire spel won.

Dijkhoff
Eerder won ook politicus Klaas Dijkhoff uit Breda de quiz. De Slimste Mens, gepresenteerd door NPO-veteraan Philip Freriks, is al jaren een van de best bekeken programma's op de Nederlandse televisie. De halve finale vestigde donderdagavond een kijkcijferrecord. Nog nooit keken 1,985 miljoen mensen op de avond zelf naar een aflevering van de quiz.

Kersseboom studeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en werkte vanaf 1988 bij Omroep Brabant. In 2004 maakte ze de overstap naar het NOS Journaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.