Marianne Vos baalt van tweede plaats in La Course: 'Ik ging de sprint te vroeg aan'

29 augustus 2020 om 14:32 • Aangepast 5 september 2020 om 14:34
nl
Wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek baalt van zichzelf nadat ze in La Course op de streep is geklopt door de Britse Lizzy Deignan. "Ik ging te vroeg, ik reageerde op Elisa Longo Borghini en had een momentje langer moeten wachten", zei de wielrenster van CCC-Liv bij de NOS na de eendaagse Tour de France in Nice.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Vos schreef La Course in 2014 en vorig jaar op haar naam. Ze kreeg in de eindsprint van een groep van zes een uitgelezen kans op haar derde zege. "We hadden onderweg toch wat geleden. Als je met Lizzy naar de streep gaat, mag je zo'n inschattingsfoutje niet maken", vond ze. "Het is echt balen, zonde van deze kans."

Wachten op privacy instellingen...

La Course werd zaterdagochtend verreden op het parcours waarop zaterdagmiddag de Tour de France van start gaat. In tegenstelling tot de Tour voor de mannen is het een eendaagse koers.

De zevende editie van La Course zou, net als de eerste drie edities, worden verreden op de Champs-Élysées in Parijs op de laatste dag van de Ronde van Frankrijk 2020. Maar vanwege de coronacrisis werd de wedstrijd verplaatst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.