Studenten in Tilburg positief getest op corona na privéfeestjes tijdens introductieweek

1 september 2020 om 14:38 • Aangepast 8 september 2020 om 20:54
nl
Zo'n veertig studenten in Tilburg zijn de afgelopen week positief getest op het coronavirus. Het merendeel raakte waarschijnlijk besmet bij diverse privéfeestjes die werden gehouden tijdens de introductieweek. Enkele andere studenten raakten besmet tijdens een vakantie. Volgens de GGD gaat het om meerdere clusters van grotere en kleinere groepen studenten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Uit het onderzoek is gebleken dat de besmettingen hebben plaatsgevonden buiten de onderwijsinstellingen. Het gaat om besmettingen in de privésfeer van studenten of in studentenhuizen.

Isolatie
De positief geteste studenten zijn benaderd en zitten in isolatie. Alle tot dusver bekende nauwe contacten van de positief geteste personen zijn gebeld en dringend verzocht in quarantaine te gaan. Alle overige contacten worden niet beschouwd als ‘nauwe contacten’ en mogen naar college of blijven werken. Zij hebben contact gehad met de positief geteste studenten, maar op een afstand van meer dan anderhalve meter, bijvoorbeeld in een studentencomplex of in een bar.

Een woordvoerder van GGD Hart voor Brabant laat weten dat het bron- en contactonderzoek onder de studenten moeizaam verloopt. "Het gaat lastig. Maar dat zien we niet alleen bij studenten. Dat onderzoek is sowieso lastig."

Fontys en universiteit
"We begrijpen dat de richtlijnen een behoorlijke impact hebben op het sociale leven van studenten, maar dat kan geen reden zijn nonchalant te worden", laat Tilburg University weten in een reactie. Het groeiend aantal besmettingen onder jongeren leidt bij Fontys tot alertheid en zorg. GGD Hart voor Brabant doet een dringende oproep aan studenten om zich te houden aan de maatregelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!