Mirakel in Sterksel: tobbend voetbalclubje gesponsord door kledinggigant Zalando - Omroep Brabant
Video

Mirakel in Sterksel: tobbend voetbalclubje gesponsord door kledinggigant Zalando

1 september 2020 om 15:41 • Aangepast 8 september 2020 om 20:54
nl
Iedereen bij voetbalclub RKSV Sterksel leeft op dit moment op een roze wolk. Sommige voetballers dromen al van de Champions League, want multinational Zalando heeft RKSV Sterksel voor dit seizoen geadopteerd als sponsor. Elf feiten die je moet weten.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door
 1. Internetkledinggigant Zalando had vorig jaar een jaaromzet van 5,4 miljard euro. Afgelopen (corona)kwartaal was de omzet 1,6 miljard euro.
 2. RKSV Sterksel speelt vijfde klasse C (lager kan niet) .
 3. RKSV Sterksel speelde vorig seizoen zestien duels. Scoorde elf keer en kreeg maar liefst 105 doelpunten tegen .
 4. Niet alleen sportief, maar ook financieel stond de club aan de rand van de afgrond.
 5. Voorzitter Hans Langeveld is pas aangetreden en kon het eerst niet geloven. “Iedereen wilde het eerst zien en dan geloven, reken maar dat iedereen nu enthousiast is. De app slaat op hol.”
 6. De nieuwe trainer Peter Treffers is in zijn nopjes met de ‘redding’. “Vijfenzeventig jaar voetbalgeschiedenis dreigde verloren te gaan tot Zalando kwam met dit sponsorpakket. Het is fantastisch dat de spelers nu opnieuw uitkijken naar dit nieuwe seizoen.”
 7. Zalando wil wat bereiken met Sterksel, zegt Jacintha de Graaf, hoofd van Zalando Benelux. “We hopen dat de ploeg voor onze campagne #scoormetstijl het beste en sterkste naar boven haalt, dankzij de nodige professionele begeleiding en met de juiste uitrusting.”
 8. De lokale voetballers staan weer te trappelen. “Je bent weer trots dat je voetbalt. Een fris begin, eigenlijk staan we al met 1-0 voor.”
 9. Zalando levert voor de voetballers professionele thuis- en uit-tenues, maar ook maatpakken voor de hele selectie.
 10. Adel verplicht, maar volgens de voorzitter is het kampioenschap van de vijfde klasse niet het doel. “Laten we vooral veel plezier hebben.”
 11. 10 september speelt RKSV Sterksel tegen het RTL Sterrenteam.
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.