Jongen (15) zwaargewond bij steekpartij op bruiloft in Rijsbergen, twee Belgen aangehouden

7 september 2020 om 05:54 • Aangepast 14 september 2020 om 10:04
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
1/2 Jongen (15) zwaargewond bij steekpartij in Rijsbergen
Een Belgische jongen van 15 is zondagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij aan de Bredaseweg in Rijsbergen. De politie heeft twee mannen (20 en 25) uit Lokeren aangehouden.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De steekpartij gebeurde rond kwart over tien, net buiten zalencentrum Sultan Palace, waar die avond een bruiloft werd gevierd. Binnen was ruzie ontstaan en buiten ontstond een vechtpartij. Op 150 meter van de horecazaak, die is gespecialiseerd in bruiloften en evenementen, werd de jongen gestoken.

Agenten die aankwamen, zagen dat er niet meer gevochten werd, maar merkten wel dat de sfeer erg gespannen was. Een 15-jarige jongen bleek met een mes gestoken te zijn. Hij had een bloedende wond die door een omstander met een doek werd dichtgehouden. De jongen werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Antwerpen vervoerd.

Bijna in België
De daders waren er toen al vandoor. Maar omdat de politie vermoedde dat de daders naar België zouden vluchten, werden meteen verschillende politieauto's naar de uitvalswegen richting België gestuurd.

Op de Meirseweg in Zundert, net voor de Belgische grens, wist de politie de twee mannen uit Lokeren aan te houden.

Spanning
Volgens een van de eigenaren van Sultan Palace was de bruiloft al afgelopen toen de steekpartij plaatsvond en waren er niet meer dan vijftig mensen over. Er was, volgens hem, binnen al wat spanning tussen twee groepen jongeren. "Maar binnen is verder niets gebeurd."

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...