Tonprater Frank Schrijen blijkt op gruwelijke wijze te zijn gedood - Omroep Brabant

Tonprater Frank Schrijen blijkt op gruwelijke wijze te zijn gedood

8 september 2020 om 14:14 • Aangepast 16 september 2020 om 09:29
De vermoorde tonprater Frank Schrijen (foto: archief).
De vermoorde tonprater Frank Schrijen (foto: archief).
Tonprater Frank Schrijen uit Boxmeer is op 26 februari in zijn appartement met een stuk hout op zijn hoofd geslagen, vastgebonden en vervolgens werd zijn keel doorgesneden. De verdachte zou Schrijen ook hebben beroofd van zijn geld, telefoon en kleding. Dat laat de Officier van Justitie dinsdag weten tijdens een pro forma zitting in Den Bosch.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De tonprater werd op 26 februari om het leven gebracht in zijn woning. Vier dagen later werd hij gevonden. De verdachte is een 26-jarige asielzoeker uit Trinidad en Tobago en staat terecht voor doodslag en diefstal.

Hij is dinsdag via een videoverbinding aanwezig in de rechtbank in Den Bosch. Ook slachtofferhulp en nabestaanden van Frank Schrijen zijn aanwezig.

Volgens de Officier van Justitie is het vermoeden dat hij de doodslag heeft gepleegd om een diefstal makkelijker te maken of om te ontsnappen toen Schrijen hem zou betrappen op de diefstal.

Gedrogeerd
Zijn advocaat laat weten dat zijn cliënt zei dat hij op de avond van de doodslag zich gedrogeerd voelde en dat dat hem heeft beïnvloed.

Over Schrijen deden al langer verhalen de ronde dat hij onder anderen jonge asielzoekers voor seksuele activiteiten ronselde, zo vernam Omroep Brabant van verschillende bronnen.

Schrijen was vooral in Brabant en Limburg tientallen jaren een bekende verschijning als tonprater.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...