Tropische dagen in september: 'Er gaan dagrecords sneuvelen'

9 september 2020 om 15:54 • Aangepast 16 september 2020 om 19:54
nl
Een hittegolfje wordt het waarschijnlijk niet, maar we krijgen volgende week wel tropische dagen. Het kwik stijgt maandag en dinsdag naar 30 graden. De dagen eromheen wordt het ook nazomers met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Pak het zwembadje en de barbecue er dus toch maar weer even bij.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De zon laat zich vanaf vrijdag goed zien en de temperatuur gaat oplopen. Het wordt in Brabant 23 of 24 graden. Zaterdag wordt er een klein stapje terug gedaan en wordt het 19 tot 22 graden. Zondag begint de echte nazomer en wordt het 25 graden of hoger.

“30 graden is wel uitzonderlijk. Ik ga ervan uit dat er dagrecords verbroken gaan worden”, vertelt weerman Leon Saris van Weerplaza. “Een hittegolf wordt lastig, omdat er dan sprake moet zijn van 5 dagen zomers weer met 25 graden of meer, waarvan drie tropische dagen van 30 graden of meer. Dit zal echt alleen op maandag en dinsdag zo zijn, denk ik.”

Regendipje
Het warme weer wordt volgens hem daarna onderbroken door een depressie vanuit Frankrijk. “Of we heel pittige buien en onweer gaan krijgen, is nog lastig te zeggen. Maar ik denk wel dat er regen gaat vallen.”

Toch is het dan niet meteen het einde van de nazomer. Het kwik blijft stijgen tot een zomerse 25 graden en meer. Normaal is het half september zo’n 18 tot 20 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!