Voetbalamateurs uit Bergeijk doen beroep op Afellay: ‘Mogen we al Ibi zeggen?’

10 september 2020 om 16:33 • Aangepast 17 september 2020 om 16:34
nl
Komt er ooit een einde aan de indrukwekkende carrière van Ibrahim Afellay? Na PSV, FC Barcelona en Oranje lijkt ook vv Terlo zich te hebben gemeld. Afellay wil na zijn recente vertrek bij PSV blijven voetballen. En dan is er maar één logisch eindstation, vindt vv Terlo in Bergeijk.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Onlangs zijn de wegen van Afellay en PSV gescheiden, maar de voetballer gaf aan nog niet klaar te zijn met de sport. Dat vernam ook de voetbalclub in Bergeijk, gelegen op duurloopafstand van Eindhoven.

“Wij staan open voor iedereen, dus ook voor de wat oudere profvoetballer met ervaring.”

Op Facebook hoopt de club Afellay te verleiden om vv Terlo een kans te geven. “We zijn een voetbalclub die openstaat voor iedereen, dus ook voor de wat oudere profvoetballer met ervaring”, zo omschrijft vv Terlo zichzelf.

De amateurs uit Bergeijk schromen daarbij niet om zichzelf zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. “Onze clubkleuren moeten u bijzonder aanspreken: een vleugje PSV-rood, een tipje Marrokko-groen en een scheut einde-carrière-zwart”, schrijft de club.

En ook aan de voorwaarden is gedacht. "Een aangepast assortiment in onze keuken? Moet kunnen. Een elektrische fiets voor de uitwedstrijden? Kan geregeld worden. Logies op ’t Loo tijdens trainingsavonden? Uw bedje staat klaar. Voetbal- en trainingsoutfit van de club? We zijn hier niet anders gewend.“

De club verwelkomt Afellay op Facebook graag voor een ‘afrondend gesprek’. “Dan kunnen we tegelijkertijd uw kledingmaat opnemen want tijdens uw eerste wedstrijd wilt u er natuurlijk strak uitzien.”

"Kom eens langs om te praten. We zijn een gezellige club!”

Navraag bij de clubleiding wijst uit dat vv Terlo in de praktijk weinig goede hoop heeft op de komst van Ibi. Voorzitter Marc Verhoeven: “Het is grappig bedoeld. We plaatsen dit soort berichten vaker op Facebook. Ik geloof natuurlijk niet dat hij ooit naar Bergeijk komt. Ik weet niet eens of hij hier nog in de buurt woont.”

Wanneer Verhoeven hoort dat zijn uitspraken op de website van Omroep Brabant verschijnen wil hij daar graag nog wat aan toevoegen: “Hij is altijd welkom. Kom eens langs om te praten, zou ik zeggen. We zijn een gezellige club!”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.