Video

Het Halvezolenlijntje is een van de haltes van de Open Monumentendag 2020

11 september 2020 om 07:00 • Aangepast 18 september 2020 om 16:44
nl
Tijdens de Open Monumentendagen (zaterdag en zondag) kunnen er in De Langstraat uitstapjes worden gemaakt naar de dorpen én natuurgebieden langs de voormalige Halvezolenlijn. De spoorlijn, tegenwoordig een fietspad, liep tot eind vorige eeuw van Den Bosch, naar Waalwijk met als eindpunt Lage Zwaluwe.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Streekarchief Langstraat Heusden Altena heeft op Google Maps een route uitgestippeld, die het voormalige traject van de spoorlijn volgt. Op die digitale route staan plekken gemarkeerd met bezienswaardigheden, maar ook wordt aangegeven waar gidsen klaarstaan voor een rondleiding door natuurgebied of dorp.

Vrijwilligers van Heemkundekring Op ’t Goede Spoor laten het mooiste te zien van hun dorp Waspik. Verzamelpunt voor de rondleidingen is het stationsmonumentje van Waspik, net voorbij de kruising van het Halvezolenpad met de Schoolstraat en Spoorstraat.

Rondleidingen zijn er zaterdag en zondag in Waspik en bij de Moerputtenbrug. Aanmelden is verplicht en kan op de website van ‘Volg de Halvezolenlijn.’

Gids Jos Smits neemt ons mee door zijn Waspik:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.