Opmerkelijke ruil: spitsen van RKC Waalwijk en NAC Breda wisselen van club

11 september 2020 om 10:16 • Aangepast 18 september 2020 om 10:14
nl
RKC Waalwijk en NAC Breda zijn overeengekomen in een ruiltransfer: hun spitsen Finn Stokkers en Mario Bilate wisselen per direct van club. Er komen geen extra geldbedragen bij het Brabantse onderonsje kijken.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De 24-jarige Finn Stokkers tekent een contract tot medio 2022 bij RKC Waalwijk. Hij kwam op 1 juli 2019 transfervrij van Fortuna Sittard naar NAC Breda.

Ook Mario Bilate (29) tekent een tweejarig contract, maar dan bij NAC. Hij kwam in 2018 van FC Emmen naar RKC Waalwijk. Emmen zou toen net promoveren naar de Eredivisie.

In de internationale voetbalwereld wordt al enige tijd uitgesproken dat ruiltransfers door de coronacrisis een steeds grotere rol gaan spelen. Clubs hebben immers minder te besteden vanwege het verminderde inkomen, ook uit transfer- als sponsorgelden.

Clubs zijn verheugd
Algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC zegt dat zijn club de spitspositie dubbel wil bezetten. "Met de komst van Finn zijn we nog niet klaar op de transfermarkt."

NAC-trainer Maurice Steijn is verheugd met de nieuweling. "Met Mario halen we een ander type spits in huis. Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.