Video

Aanvoerders van PSV, Willem II en RKC geloven in succesvol Eredivisieseizoen

11 september 2020 om 19:30 • Aangepast 18 september 2020 om 15:44
nl
Na 188 dagen zonder Eredivisievoetbal begint zaterdagavond het nieuwe seizoen. PSV is licht favoriet voor het kampioenschap. Willem II gaat voor Europees voetbal en RKC wil zich handhaven in de Eredivisie. De drie aanvoerders geven hun mening
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Wordt PSV kampioen?

Denzel Dumfries (PSV): “Ik verwacht een goed seizoen. De nieuwe speelwijze past goed bij ons. De spelers die er vorig seizoen bij waren, willen eerherstel. We worden kampioen, dat is een zekerheid.”

Jordens Peters (Willem II): ”PSV heeft een nieuwe trainer en maken eigenlijk een nieuwe start. Ze gaan meedoen om de titel, het gaat tussen Ajax en PSV. Van AZ ben ik benieuwd hoe ze omgaan met de verwachtingen."

Anas Tahiri (RKC Waalwijk): “PSV is zoals altijd een goede ploeg en ze gaan spelen om de titel.”

Haalt Willem II weer Europees voetbal?

Peters: “We horen in het rijtje teams dat gaat strijden om play-offs voor Europees voetbal, dat is een reële doelstelling. Of het lukt heeft met veel factoren te maken. Geluk en pech spelen een grote rol.”

Dumfries: “Willem II is een frisse ploeg met leuke spelers. Ik verwacht dat ze het dit seizoen goed gaan doen.”

Tahiri: “Mijn hoofd is bij RKC. Eigenlijk kijk ik niet naar andere ploegen. Als zij het goed doen is dat goed voor ze.”

Gaat RKC zich handhaven?

Tahiri: “Vorig seizoen hebben wij veel ervaring opgedaan. We hebben geleerd dat op dit niveau een kans een doelpunt moet zijn. Al met al zijn we volwassener geworden. Ons doel is om in de Eredivisie te blijven.”

Peters: “Het wordt geen makkelijk jaar, maar ze hebben interessante transfers gedaan. Vurnon Anita heeft bij ons gespeeld en is een goede speler. De verschillen in de Eredivisie zijn niet heel groot. Ik denk dat het mooi seizoen kan worden voor RKC.”

Dumfries: “Ze hebben aardig wat ervaring binnengehaald, zeker met Anita. Het afgelopen seizoen hebben ze veel geleerd. Ik verwacht dat ze erin blijven.”

De aanvoerders hebben er duidelijk weer zin in:

Willem II gaat zaterdagavond op bezoek bij Heerenveen.
Zondagmiddag speelt PSV bij Groningen en RKC ontvangt Vitesse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.