Minder feestelijkheden betekent minder hoedjes: Jeanne en Jeanne zien hun verkoop teruglopen

13 september om 20:00 • Aangepast 20 september om 20:24
Jeanne en Jeanne verkopen minder hoeden door corona (foto: Dirk Verhoeven).
Jeanne en Jeanne verkopen minder hoeden door corona (foto: Dirk Verhoeven).
Geen bruiloften en een heel andere Prinsjesdag: er zijn veel minder feestelijkheden. Daarom wordt er ook veel minder feestelijke kleding verkocht. Dat merken ze bij Jane's Hats in Beek en Donk maar al te goed. "We zagen de klandizie flink teruglopen", vertellen Jeanne Janssens en Jeanne van de Elsen.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door

Jeanne en Jeanne hebben ze voor iedere gelegenheid wel een hoed. Maar er zijn er dit jaar maar weinig die ook echt op de hoofden van klanten terecht zijn gekomen. "Op een enkel zomer hoedje na, werd er haast niks verkocht."

Creativiteit
Maar Jeanne en Jeanne hoeven nog niet met pet rond, financieel komen ze er wel uit. “Het zou wel erg leuk zijn als er weer wat leven in de brouwerij kwam”, aldus Jeanne. De twee zitten ook niet stil. “Toen we tijdens de crisis binnen zaten, kwam er toch wel behoorlijk wat creativiteit boven drijven en heb ik een aantal hoeden gemaakt”, zegt Jeanne. “We moeten er ook voor zorgen dat er in de winkel genoeg mooie hoeden liggen zodat mensen weten wat we kunnen maken.”

Deze week is de derde dinsdag van september en dat is voor hoeden minnend Nederland een belangrijke dag. Jeanne en Jeanne zitten ook zeker voor de televisie om te kijken, maar helaas loopt er niemand rond met een creatie uit Beek en Donk. “Wij hebben wel eens de Prinsjesdag-hoed van burgemeester Elly Blanksma gemaakt. Die werd toen ook heel goed ontvangen."

In de video laat Jeanne zien dat ze zeker wel een aantal mooie hoeden die geschikt zouden zijn voor Prinsjesdag:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...