Steven Kruijswijk als kopman van Jumbo-Visma naar Giro d'Italia - Omroep Brabant
Video

Steven Kruijswijk als kopman van Jumbo-Visma naar Giro d'Italia

16 september 2020 om 16:11 • Aangepast 23 september 2020 om 16:14
nl
Steven Kruijswijk vertrekt volgende maand als kopman van wielerploeg Jumbo-Visma in de Giro d'Italia. De renner uit Nuenen zou eigenlijk een van de drie kopmannen zijn in de Tour de France, maar raakte kort voor het begin van de Tour geblesseerd bij een valpartij in het Critérium du Dauphiné.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Kruijswijk (33) verblijft momenteel met een groot deel van de Giroploeg voor een hoogtestage in het Franse Tignes. "Ik merk dat ik beter en beter word. Mijn schouder is nog niet volledig hersteld, maar ik kan mijn trainingen gewoon doen", liet Kruijswijk weten. "Het ziet er goed uit en ik kijk uit naar de Giro.”

“In de eerste week ligt meteen een aankomst bergop. Dan weet ik meteen waar ik sta. Ik hoop tegen die tijd volledig fit te zijn zodat we voor een goed klassement kunnen gaan."

Valpartij
Kruijswijk leek in 2016 op weg naar de eindzege in de Giro, maar ging als drager van de roze leiderstrui twee dagen voor het einde onderuit. Hij sloot die ronde af als vierde. Vorig jaar werd Kruijswijk derde in de Tour de France.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.