Video

Motorrijders opgepakt die over de A16 scheurden en filmbeelden op social media plaatsten

17 september 2020 om 13:33 • Aangepast 24 september 2020 om 21:04
nl
De politie heeft woensdagochtend twee mannen aangehouden voor het racen over de snelweg A16. De mannen legden het stuk tussen Breda en Rotterdam af in minder dan tien minuten. Beelden daarvan waren te zien op social media.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Woensdagmorgen om zes uur werden een 24-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Waddinxveen opgepakt. Ze worden verdacht van poging tot doodslag en opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag. Ook hun rijbewijzen zijn ingenomen. De politie weet wie de derde verdachte is die bij de motorrit betrokken was en vraagt hem zich te komen melden.

De beelden van de dollemansrit werden op sociale media geplaatst:

Volgens de politie zijn de mannen opgepakt dankzij meerdere tips van getuigen. Tijdens het onderzoek zijn ook beelden van verkeerscamera's bekeken.

Eerder werd al het huis van een van de verdachten doorzocht. Daar zijn een motor en verschillende elektronische apparaten in beslag genomen. Afgelopen weekend werd nog een andere motor afgepakt.

270 kilometer per uur
Uit het onderzoek bleek dat de drie motorrijders ongeveer 270 kilometer per uur reden, terwijl op de A16 overdag maar 100 kilometer per uur mag worden gereden. De waaghalzen haalden bovendien met 260 kilometer per uur rechts in en gingen met 190 kilometer per uur tussen twee auto's door. "Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot", aldus de politie. "Dit gedrag is onacceptabel."

De mannen zitten nog vast.

Bekijk hier hoe de mannen werden opgepakt:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.