Video

21 duizendlitervaten met drugsafval gevonden in Beers, sommige vaten hebben gelekt

24 september 2020 om 09:42 • Aangepast 25 september 2020 om 09:21
nl
Bij de Kraaijenbergse Plassen in Beers zijn donderdagochtend 21 duizendlitervaten met drugsafval gevonden. Enkele vaten hebben gelekt, zo bevestigt de politie. Ze noemt de dumping asociaal. "Criminelen zijn rijk geworden en de belastingbetalers draaien op voor de kosten om de rotzooi op te ruimen." De vondst werd gedaan aan De Bungelaar in het buitengebied.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Omdat enkele van de vaten lekten, werd de vindplek ruim afgezet. Brandweer en politie kwamen naar de vindplaats.

Specialisten van de LFO, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling, zullen de vaten afvoeren. Zij worden opgeroepen bij complexe en grote drugsdumpingen. Vervolgens zal de grond moeten worden schoongemaakt. Marloes Lippens van de eenheid Synthetische Drugs van de politie: "Als er 21.000 liter drugsafval onbeheerd de bodem in loopt, veroorzaakt dit een gevaar voor dieren en flora."

(foto: politie)
(foto: politie)

Getuigen
De recherche onderzoekt de zaak en hoopt getuigen te vinden die woensdag over De Bungelaar hebben gelopen ter hoogte van het strandje. Er wordt ook gezocht naar mensen die daar wellicht hebben gelopen toen de vaten met drugsafval er nog niet lagen: zij kunnen helpen het tijdspad van de drugsdumping helderder in beeld te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!