Levensgevaarlijke capriolen door jonge schippers in rubberboot op de Boven Merwede

24 september 2020 om 11:10 • Aangepast 25 september 2020 om 10:24
nl
De Politie Landelijke Eenheid Zuidoost heeft bij Woudrichem twee jonge schippers (15 en 12) van de Boven Merwede tussen Woudrichem en Werkendam geplukt. De broertjes voeren in een onverlicht bootje in het pikkedonker op de drukst bevaren rivier van Nederland. Dat meldt de politie donderdagmorgen op Facebook.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De politie enterde het bootje midden in de scheepvaartroute, waar dag en nacht enorme duwboten met hun lading onderweg zijn naar Duitsland of naar de Rotterdamse haven.

Op foto’s van de politie is te zien dat het bootje niet meer is dan een soort rubberboot met buitenboordmotor. De capriolen van het tweetal werd opgemerkt door andere schippers, die de politie waarschuwden.

Het politie enterde het bootje midden in de druk bevaren scheepvaartroute.
Het politie enterde het bootje midden in de druk bevaren scheepvaartroute.

“We verwachten dan ook niet dat we een overlastmelding krijgen van een onverlicht bootje. Aan boord? Een schipper van 15 en zijn broertje van 12 jaar oud”, schrijft de politie op Facebook.

Politie nadert het bootje met de twee jonge schippers.
Politie nadert het bootje met de twee jonge schippers.

De politie meldt dat de ouders van de jongens thuis zaten, maar ook dat ze de twee jonge kapiteins heeft bekeurd. Het tweetal droeg wel keurig een zwemvest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.