Mortierbommen gevonden bij trainingsveld van Willem II

25 september 2020 om 00:16 • Aangepast 25 september 2020 om 15:58
nl
In de bosjes bij het trainingsveld van Willem II in Tilburg heeft de politie donderdagavond zeer zwaar vuurwerk gevonden met bijbehorende stellages om de zogeheten mortierbommen af te schieten. Er zijn zeven mensen aangehouden in de directe omgeving waar het vuurwerk is aangetroffen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het gaat om zes mannen uit Tilburg en één uit Goirle. Volgens een getuige is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen om de explosieven onschadelijk te maken. Brandweerlieden en ambulancepersoneel staan in de Bernhard Leenestraat klaar om bijstand te verlenen.

Trainingsveld
De vondst werd rond half elf gedaan. Volgens de getuige bestonden de stellages uit houten kisten met daarop enkele gekleurde plastic pijpen, bedoeld om de mortierbommen mee af te schieten. Het vuurwerk is door de EOD rond middernacht vanuit de bosjes naar het trainingsveld gebracht en in vonkvrije zakken gestopt. Er is een speciaal vervoersbedrijf opgeroepen om de mortierbommen af te voeren.

Eerder op de avond braken rellen uit toen fans van Willem II op een plein aan de Stappegoor bijeen waren om naar de wedstrijd tegen het Schotse Rangers FC te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.