Telstar-FC Den Bosch gaat de geschiedenisboeken in en niet alleen vanwege de eindstand

28 september 2020 om 23:24 • Aangepast 30 september 2020 om 02:29
Den Bosch heeft met ruime cijfers verloren van Telstar. De voetbalclub uit Velsen-IJmuiden won met 6-1 van het team van trainer Erik van der Ven, die alleen Jizz Hornkamp bij een 5-0 achterstand zag scoren.
Profielfoto van Malini Witlox

FC Den Bosch heeft een moeilijk begin van de competitie en moet voorlopig genoegen nemen met een veertiende plaats op de ranglijst. De club won twee wedstrijden maar verloor er drie.

Telstar was op alle vlakken beter, won persoonlijke duels en was ook feller. Na een half uur was het al 2-0 door twee treffers van debutant Sebastian Soto. Pas na drie kwartier had Den Bosch haar eerste kans. Jizz Hornkamp kopte echter over.

Hornkamp maakt enige goal
Na rust werd het al snel 3-0, waarna de stand verder opliep. Hornkamp redde de eer van de bezoekers elf minuten voor tijd.

Het duel tussen Telstar en FC Den Bosch gaat de geschiedenisboeken in. Het was voorlopig de laatste wedstrijd in het betaalde voetbal waar fans welkom zijn. Vanwege het oplaaiende coronavirus blijven de tribunes bij alle sportwedstrijden van profs en amateurs de komende drie weken leeg.