FC Eindhoven speelt in leeg Jan Louwers Stadion ternauwernood gelijk tegen Roda JC

30 september 2020 om 01:40 • Aangepast 30 september 2020 om 14:31
FC Eindhoven is het niet gelukt om in een rechtstreeks treffen Roda JC te passeren op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De blauw-witten kwamen op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Zes treffers, maar geen publiek in het Jan Louwers Stadion. Dit was het gevolg van de verscherpte maatregelen die het kabinet maandag bekendmaakte om de coronacrisis te beteugelen.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Youssef Zerrouk

FC Eindhoven had ook de handen vol. Aan de tegenstander uit Kerkrade, want die leidde na twintig minuten al met 1-3. Toch was het Hugo Botermans, die voor de thuisclub de score opende. Daarna maakte Patrick Pflüge voor de Limburgers gelijk en was Roland Alberg zelfs tweemaal succesvol, waarvan één keer vanaf de penaltystip.

In de 23e minuut was het de gewilde Eindhovense clubtopscorer Kaj de Rooij die de achterstand wist te verkleinen. Pas in de 89e minuut kwam de 3-3 op het scorebord, door toedoen van Ikor Pozo. FC Eindhoven miste de geroutineerde keeper en aanvoerder Ruud Swinkels vanwege een blessure.

Vijf spelers krijgen geel
Vier spelers van FC Eindhoven kregen een gele kaart: Mawouna Amevor, Pieter Bogaers, Flor van der Eynden en Lorenzo van Kleef. Ook de naam van Roda-aanvaller Fabian Serrarens werd, wegens geel, genoteerd door scheidsrechter Richard Martens uit Rijsbergen.

Amevor kwam overigens erg goed weg met 'slechts' geel. Na afloop gaf hij voor de camera van FOX Sports toe dat hij zijn tegenstander, Serrarens, had geslagen. En dat hij hiermee rood had verdiend, al had de Afrikaanse international niet de bedoeling de Roda-speler 'neer te slaan.' Overigens kreeg Amevor onlangs een uitnodiging om binnenkort voor het eerst in vijf jaar weer voor Togo uit te mogen komen.