Van Hooijdonk-soap eindigt bij NAC, spits en club spreken intentie uit voor nieuw contract

30 september om 20:53 • Aangepast 1 oktober om 10:54
Sydney van Hooijdonk scoort voor NAC (foto: OrangePictures).
Sydney van Hooijdonk scoort voor NAC (foto: OrangePictures).
Sydney van Hooijdonk blijft bij NAC, zo laat hij weten. De spits en de club gaan de komende maand om de tafel zitten om een nieuw contract op te stellen. Lange tijd was onduidelijk wat Van Hooijdonk zou doen. De aanvaller voelde te weinig vertrouwen vanuit NAC en liet doorschemeren weg te willen. Met de nieuwe afspraak vervalt de eerder afgedwongen transfervrije status en kan de liefde tussen beide partijen weer helemaal opbloeien. "Ik heb zin om te knallen", zo zegt de jonge spits.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Met de intentie voor contractverlenging maken NAC en Sydney van Hooijdonk een einde aan een soap die al enkele weken duurt. De jonge spits voelde in eerste instantie geen vertrouwen vanuit de technische staf en zijn zaakwaarnemer regelde dat hij transfervrij weg mocht uit Breda.

Hoewel hij volgens eigen zeggen enkele aanbiedingen op zak had, is er na een aantal gesprekken toch gekozen voor een langer verblijf bij NAC. Zijn huidige contract, tot medio 2021, blijft voorlopig intact, maar Van Hooijdonk krijgt wel een financiële opwaardering.

"Verder hebben we afgesproken dat we komende maand doorgaan met onderhandelen over een nieuw contract. Mijn transfervrije status is nu wel van de baan", aldus Sydney van Hooijdonk.

'Zin om te knallen'
Van Hooijdonk moest woensdag wel een knoop doorhakken, want de afspraak met NAC was dat de transfervrije status van de aanvaller op 1 oktober zou verlopen. Doordat beide partijen toch de intentie uitspraken met elkaar door te willen, is er nu deze constructie uitgerold.

"Ik ben hier tevreden mee", zegt Van Hooijdonk. "Het geeft wel rust ja, al zat het niet in mijn hoofd. Dat heb je denk ik ook wel tijdens de wedstrijden kunnen zien. Maar dit is fijn, ik heb zin om te knallen!"

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...