Automobilist ontsnapt aan agenten na wilde achtervolging A58: zakken hennep uit auto gegooid

3 oktober 2020 om 10:44 • Aangepast 5 oktober 2020 om 11:51
nl
Een automobilist is vrijdagavond na een wilde achtervolging, die begon bij Wouw, ontsnapt aan de politie. Agenten gingen achter de bestuurder aan toen ze die rond halfelf met hoge snelheid over de A58 zagen racen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De automobilist kreeg een stopteken, maar dat negeerde hij. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Intussen werden enkele zakken vol hennep uit het raam van de auto gegooid.

Dwars door slagboom
"De bestuurder reed vervolgens met onverminderde vaart door een tolpoort van de Westerscheldetunnel", laat een politiewoordvoerder weten. Het is op dit moment niet bekend of daarbij schade werd aangericht.

De automobilist reed vervolgens door naar de Sluiskiltunnel bij Terneuzen. "Daar stonden zo’n tien auto's te wachten voor een gesloten tunnel. De vluchtende bestuurder passeerde die auto’s over de vluchtstrook en reed dwars door een gesloten slagboom."

Achtervolging gestaakt
De voorruit van deze auto raakte daarbij zwaar beschadigd, maar de bestuurder reed stug door. Omdat de situatie te gevaarlijk werd, besloten agenten de achtervolging daarna te staken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.