Tiny (90) uit Teteringen krijgt verjaardagskaarten uit hele wereld maar mooiste cadeau volgt nog

3 oktober 2020 om 16:17 • Aangepast 4 oktober 2020 om 09:52
nl
Oma Tiny uit Teteringen beleefde deze week een onvergetelijke negentigste verjaardag. De postzegelverzamelaar kreeg 150 brieven toegestuurd vanuit de hele wereld. Een actie op touw gezet door haar kleindochter Yara, die tot haar spijt niet langs kon komen omdat ze Zuid-Afrika niet kon verlaten.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Nederlandse vrouwen die verspreid over de hele wereld wonen, stuurden deze week een hartverwarmend berichtje naar het adres van oma Tiny in het Brabantse dorpje.

''De postbezorger stond opeens heel vaak voor de deur. Uit tientallen landen kwamen de kaarten'', vertelt kleindochter Yara Peters verheugd vanuit het Zuid-Afrikaanse gehucht waar ze inmiddels zes jaar woont. ''Uit Australië, Thailand en Brazilië bijvoorbeeld. Het leverde naast leuke berichtjes ook bijzondere postzegels op voor mijn oma. Ze gaat ze in haar verzamelalbum stoppen."

"Mijn opa was wiskundedocent en zijn oude leerlingen stuurden zelfs een kaartje."

Yara kon Zuid-Afrika niet verlaten omdat de grenzen nog dicht waren. Daarom deed ze een oproep in de Facebookgroep Wereldvrouwen om toch iets bijzonders te kunnen doen voor haar oma. ''Dat is een groep met duizenden Nederlandse vrouwen die in het buitenland wonen. Tot mijn verbazing ging het opeens hard."

Taart voor jarige oma Tiny.
Taart voor jarige oma Tiny.

Zo hard zelfs dat Tiny door alle media-aandacht nu herkend wordt in de Jumbo. "Er zaten ook bijzondere kaarten tussen. Mijn opa was wiskundedocent en zijn oude leerlingen stuurden zelfs een kaartje."

"Eerst tien dagen in quarantaine bij mijn moeder en dan kan ik door naar Teteringen, om oma te zien."

Volgens Yara was haar oma in haar nopjes met het bijzondere verjaardagscadeau. En een nog mooier cadeau staat haar nog te wachten. Haar kleindochter komt binnenkort naar Nederland om kerst te vieren. "De grens ging donderdag open. Nu het kan, heb ik direct een ticket geboekt. Eerst tien dagen in quarantaine bij mijn moeder en dan kan ik door naar Teteringen, om oma te zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.