Het wordt 'tamelijk koel' komende week, ook een paar stevige buien op komst

4 oktober 2020 om 10:04 • Aangepast 12 oktober 2020 om 15:59
nl
Het sombere weer waarmee we deze week geconfronteerd werden, houdt aan. Ook komende week regent en waait het behoorlijk, vertelt Diana Woei van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Ook deze zondag is het weer volgens Woei 'nogal wisselvallig'. "De komende uren is het overwegend bewolkt en regent of motregent het, met name in de westelijke delen van de provincie. 's Middags moet het vanuit het zuiden gaan opklaren en komt de zon tevoorschijn.

Zondagmiddag maximaal 15 graden
Maar een enkele bui blijft mogelijk. Het wordt zondagmiddag maximaal 15 graden, bij een stevige wind vanuit het zuiden. Kracht vier, mogelijk vijf of zes in de omgeving van Bergen op Zoom."

Wachten op privacy instellingen...

Zondagavond en zondagnacht is het zo goed als droog. Dan klaart het op en koelt het af naar een graad of tien.

'Lagedrukgebied draait rondjes'
Volgende week blijft het volgens Woei 'tamelijk wisselvallig'. "Een lagedrukgebied draait rondjes boven Engeland. Daardoor hebben wij te maken met een wind uit het zuiden tot zuidwesten."

Maandag kan het in de ochtend nog wel meevallen met de nattigheid. "Vooral in het oosten van de provincie. Maar in de middag en avond kan het soms nat zijn, met stevige buien. Dan wordt het opnieuw 15 graden. Vanaf dinsdag is het tamelijk koel. Hooguit 14 graden en overwegend bewolkt. In de tweede helft van de week wordt het zelfs amper 13 of 14 graden en ik kan niet beloven dat het geheel droog blijft. We worden geregeld geconfronteerd met een paar buien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!