Video

Vijf tieners gezocht voor poging tot doodslag in Eindhoven

5 oktober 2020 om 18:00 • Aangepast 6 oktober 2020 om 09:21
nl
Het ene moment wandel je door de stad en het volgende moment ontwaak je flink gehavend in het ziekenhuis waar je drie weken het bed moet houden. Het overkwam een 66-jarige man die donderdag 5 maart in Eindhoven door vijf jongeren zonder duidelijke aanleiding zwaar werd mishandeld. De politie zoekt de daders wegens poging tot doodslag.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Behalve een scheurtje in de schedel, hield het slachtoffer ook gekneusde ribben over aan de aanval. En het is nog de vraag of hij ooit weer normaal zal kunnen lopen. Nog dagelijks kampt het slachtoffer met hoofdpijn.

Van achteren aangevallen
De 66-jarige man werd tegen vijf uur 's middags in de Winston Churchilllaan van achteren aangevallen. Dat valt af te leiden aan zijn verwondingen op het achterhoofd.

Hij is daarna toegetakeld door vijf daders, waarschijnlijk in de leeftijd tussen de 12 tot 16 jaar. De tieners slaan het slachtoffer niet alleen tegen de grond. Ze schoppen hem ook tegen zijn hoofd.

Volgens de politie gaat het om een extreem geval van zinloos geweld. "Ze mogen hier niet ongestraft mee weg komen. We hebben bewakingsbeelden en doen een beroep op iedereen die daar die die dag in de buurt was", aldus de politie.

Het slachtoffer hoopt dat de daders worden gepakt. Hij wil dan via een letselschade-advocaat proberen om een compensatie te krijgen voor het enorme leed dat hem is aangedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.