Video

Wilbert Pigmans bouwt 'klein feestje' na winnen van Buma NL Award: 'Dit is het moment-ooooo'

6 oktober 2020 om 08:37 • Aangepast 6 oktober 2020 om 17:06
nl
Wilbert Pigmans heeft maandagavond een ‘klein feestje’ gevierd. De Bosschenaar won maandag met zijn megahit De Toreador een Buma NL Award voor succesvolste single Hollands. En dat was natuurlijk reden voor een feestje.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Pigmans klinkt dinsdagochtend opvallend opgewekt voor een artiest die net is wakker gebeld. In het radioprogramma Wakker is het net of hij nog aan ’t feesten is: “Ja, klein feestje gebouwd gisteren”, vertelt hij. “Deze zag ik niet aankomen, want de concurrentie was groot met bijvoorbeeld John West en Lange Frans.”

Maar dan is Pigmans iets te bescheiden. Zijn nummer De Toreador werd een megahit, mede dankzij carnaval. ‘Oh señorita. Dit is het moment-ooooo', klonk in alle cafés, feestzalen en huiskamers. “Dat is het geheim van het nummer”, weet Pigmans. “Het ritme en dat je het lekker mee kunt zingen.”

"Oh señorita. Dit is het moment-ooooo"

Het coronavirus gooide natuurlijk wel roet in het eten na het mega succes van De Toreador. Maar de streams gingen gewoon door. Pigmans voerde samen met de dj’s van Opgeblazen zo’n beetje alle hitlijsten aan en verdiende er een gouden plaat mee. Op YouTube staat De Toreador ook alweer op bijna 4,5 miljoen streams.

De officiële video van De Toreador:

Wachten op privacy instellingen...

Plannen heeft Wilbert Pigmans nog genoeg, want dit succes smaakt naar meer. “Er liggen al verschillende nummers op de plank. 15 oktober komt m’n nieuwe plaat uit. Dat is zeker een waardige opvolger van de Toreador.”

De Toreador was een van de hoogtepunten tijdens 3 Uurkes 2020:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.