Video

Rapper Boef zegt te willen boeten voor snelheidsovertredingen in 2016: 'Was een beetje stoer doen'

6 oktober 2020 om 13:02 • Aangepast 7 oktober 2020 om 15:23
nl
Sofiane Boussaadia, beter bekend als rapper Boef, wil verantwoordelijkheid nemen voor zijn snelheidsovertredingen uit 2016. Hij reed destijds bijna 300 kilometer per uur op de A67 bij Eindhoven en de A58 richting Tilburg. Op de A2 bij Eindhoven tikte de teller van zijn Audi RS6 249 kilometer per uur aan.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Boef werd daarvoor vorig jaar januari veroordeeld tot een rijverbod van 2,5 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hij ging in hoger beroep, waar het hof zich dinsdag over boog.

De rapper filmde zijn rit en deelde de video's met zijn fans. “Het was gewoon een beetje stoer doen”, zei de 27-jarige rapper in Den Bosch. “Als jonge jongen dacht ik niet na over de consequenties.”

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

‘Geen vingertjes wijzen’
Binnen de bebouwde kom van Tilburg bereikte zijn Duitse bolide een snelheid van 165 kilometer per uur. Aan die laatste aantijging zegt Boussaadia niet schuldig te zijn. "Op de snelweg heb ik zeker weten te hard gereden, maar er zaten meer mensen in de auto. Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg", vertelt hij. "Ik ga geen vingertjes wijzen, ik zit hier voor mezelf. Maar ik was het in ieder geval niet."

Voor de andere overtredingen zei hij wel te willen boeten. Boussaadia benadrukte meerdere malen dat hij de afgelopen jaren flink veranderd is. "Ik was toen 22 jaar, nu 27. Een mens verandert en dat heb ik ook wel bewezen met de tijd", vertelt hij. "Ik kan er niks mooiers van maken, het was toentertijd gewoon een domme keuze."

Zijn rijbewijs wil de Boef graag terug, omdat andere mensen afhankelijk van hem zouden zijn. Zo heeft hij een vriendin zonder rijbewijs, moet hij naar meetings en is hij baas van meerdere werknemers. De rechter merkte echter op dat Boef gezien zijn financiële situatie ‘prima een chauffeur zou kunnen inhuren’.

Bewustwording
Toen de rechter Boussaadia vroeg of hij bereid zou zijn om zijn bereik in te zetten voor bewustwording, stemde de rapper meteen in. "Dat zei ik zelf ook al tegen mijn advocaat. Het zou mij veel slimmer lijken als jullie mijn bereik gebruiken om jongeren bewust van bepaalde dingen te maken."

Het hof doet over twee weken uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.