RKC strikt met buitenspeler Ola John weer een voormalig international

6 oktober 2020 om 22:38 • Aangepast 7 oktober 2020 om 11:53
nl
Kort voor het sluiten van de transfermarkt heeft RKC Waalwijk-directeur Frank van Mosselveld nog een verrassend konijn uit de hoge hoed getoverd. Ola John komt over vanuit Portugal. De 28-jarige buitenspeler heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"We zijn erg content dat we Ola hebben kunnen contracteren. Dit was een buitenkans waar we op ingezet hebben. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf en we verwachten dat hij van enorme waarde zal zijn voor RKC", zegt Van Mosselveld op de website van de Waalwijkers.

Wachten op privacy instellingen...

John brak al op jonge leeftijd door bij FC Twente. Zijn goede prestaties leverde John op jonge leeftijd een transfer naar de Portugese grootmacht Benfica op. Daarna deed de linksbuiten de nodige ervaring op in verschillende competities, John speelde achtereenvolgens voor Hamburger SV, Reading, Wolverhampton Wanderers en Deportivo La Coruña. Sinds 2018 was hij weer actief in Portugal, bij Vitoria Guimarães.

John is na Vurnon Anita de volgende voormalig international die het geel-blauw aantrekt. In 2013 speelde John onder bondscoach Louis van Gaal als twintigjarige aanvaller een klein uur in de vriendschappelijke interland tegen Italië. Uiteindelijk bleef het bij die ene interland, het 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA.

Elftal aan nieuwelingen
John is de elfde speler die in de zomerse transferperiode bij RKC is neergestreken. Eerder werden ook Vurnon Anita, Ayman Azhil, Vitalie Damascan, James Efmorfidis, Kostas Lamprou, Thierry Lutonda, Cyriel Ngonge, Nicolas Olsak, Finn Stokkers en Ahmed Touba aangetrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.