Na 14 jaar kan de bouw van het nieuwe Theater aan de Parade beginnen

7 oktober 2020 om 01:16 • Aangepast 7 oktober 2020 om 17:48
nl
Na veertien jaar kan eindelijk begonnen worden met de nieuwbouw van het Theater aan de Parade in Den Bosch. Dinsdagnacht stemde de gemeenteraad van Den Bosch in met het nieuwe bestemmingsplan. Volgens wethouder Huib van Olden (CDA) was dat de 'go' waar iedereen al jaren op zat te wachten.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

De discussie in de gemeenteraad over het nieuwe bestemmingsplan was net zo kort als dat de voorbereidingen lang waren. Alles was inmiddels afgekaart in jarenlange discussies in de stad en in de raad. Het ontwerp was gekozen, de bouwer ook, maar het veranderen van het bestemmingsplan voor de bouw is toch echt het officiële startschot.

Het theater gaat 60,3 miljoen euro kosten. Zoveel heeft de gemeente in de afgelopen veertien jaar nog nooit uitgegeven aan één project. Huib van Olden was er zichtbaar blij mee: "Als samenleving hebben we gezegd, we hebben graag een nieuw theater waar we allemaal van kunnen genieten, met goeie horeca. Het was een lange weg, nieuwe colleges en nieuwe raadsleden vonden steeds iets anders. Maar we zijn heel blij dat we u dit nu voor kunnen leggen."

Omwonenden
Toch blijven er nog zorgen bij direct omwonenden over de geluidsoverlast van bijvoorbeeld luchtroosters die uit het gebouw komen. Van Olden: "We zijn zelfs deze week nog indringend met direct omwonenden in gesprek gegaan. We hebben gekeken vanuit de huizen. We hebben zeer serieus geluisterd naar de bezwaren. We gaan zelfs nog aanvullende geluidsdempers aanbrengen om de geluidsoverlast te verminderen."

De gemeente gaat ook metingen in de panden doen om vast te kunnen stellen of er scheuren ontstaan door het zware vrachtverkeer dat straks langdurig langs de huizen zal rijden.

De sloop van het oude gebouw is al begonnen. De voorstellingen komen de komende drie jaar vanuit de Brabanthallen in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.