Kijk terug: de grootste watershow van Europa in de Efteling voor de jubilerende Guus Meeuwis - Omroep Brabant

Kijk terug: de grootste watershow van Europa in de Efteling voor de jubilerende Guus Meeuwis

8 oktober 2020 om 08:12 • Aangepast 16 oktober 2020 om 13:43
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Wat geef je een artiest die 25 jaar in het vak zit? De Efteling kwam met een wel heel bijzonder geschenk. Guus Meeuwis kreeg donderdagavond zijn eigen versie van het waterspektakel Aquanura: 'Aquanura met een zachte G'.
Profielfoto van Tessel Linders
Geschreven door

Kijk de bijzondere show hier terug:

Wachten op privacy instellingen...

Voorbereidingen
Er werd de afgelopen dagen flink gerepeteerd. De tweehonderd fonteinen hebben donderdagavond in een ruim 12 minuten durend spektakel in sneltreinvaart een ode gebracht aan Guus. Speciaal voor dit evenement zijn arrangementen geschreven die de typische Eftelingmuziek samenbrengen met de grootste hits van Meeuwis. Een monsterklus.

In deze video zie je de voorbereidingen voor de show van donderdagavond:

Wachten op privacy instellingen...

Grootste watershow van Europa
Aquanura is de grootste watershow van Europa. En in de wereld hoeft de Efteling alleen shows in Dubai en Las Vegas voor te laten gaan. 200 fonteinen, onderverdeeld in negen soorten met allemaal een eigen reikwijdte en effect zorgen voor een spectaculaire watershow. Met 900 lampen in de vijver en 29 licht- en geluidsmasten is die show een lust voor het oog.

Dat spektakel is nu ter ere van het 25-jarig jubileum van Guus tijdelijk in een nieuw jasje gestoken. De show draagt de titel ‘Aquanura met een zachte G’, een verwijzing naar de bekende concertreeks van Guus Meeuwis. Eigenlijk zou hij dit jaar voor de vijftiende keer zijn stadionconcerten geven, maar corona gooide ook hier roet in het eten.

Geen bezoekers, wel online en op tv
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kon de Efteling deze première niet delen met honderden bezoekers in het park. Daarom zond Omroep Brabant 'Aquanura met een zachte G' live uit op online en tv.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...