Video

Twee seniorenwoningen in aanbouw deels ingestort in Boxtel

7 oktober 2020 om 19:21 • Aangepast 11 oktober 2020 om 17:42
nl
Twee van de acht seniorenwoningen die worden gebouwd aan de Schijndelseweg in Boxtel zijn deels ingestort. Dat gebeurde woensdagmiddag tijdens werkzaamheden. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De schade wordt geschat op mogelijk 20.000 tot 30.000 euro.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De huizen in aanbouw zijn bedoeld voor senioren. Hoe de woningen in aanbouw konden instorten, is nog niet duidelijk. Tijdens eerdere graafwerkzaamheden ontstonden ook gaslekkages.

De gemeente Boxtel laat weten dat ze gaat bekijken wat er exact gebeurd is. Daarna moet duidelijkheid komen over eventuele vervolgstappen, bijvoorbeeld hulp aan de senioren die mogelijk nu tijdelijk zonder woning zitten.

De acht huizen zijn ontwikkeld door Helder Projectontwikkeling, schrijft Mooi Boxtel. Eerder werd de projectontwikkelaar nog terug naar de tekentafel gestuurd, omdat de gemeente de vraagprijs van 350.000 euro per woning te hoog vond. Volgens de projectontwikkelaar kon het niet goedkoper, tenzij de bouwplannen versimpeld werden.

Wethouder Peter van der Wiel vond de versimpelde uitvoering met één bouwlaag 'erg karig' en uiteindelijk kwam er groen licht voor de duurdere variant.

'Alleen verantwoordelijk voor vergunning'
Erik Donker van Helder Projectontwikkeling zegt tegen Omroep Brabant dat hij alleen verantwoordelijk was voor het regelen van de vergunningen en aanpassen van het bestemmingsplan. Over de schade aan de woningen of kwaliteit van de bouw kan hij niets zeggen.

De kopers hebben volgens Donker individuele afspraken over bouw en oplevering gemaakt met de aannemer, Bouwmij Janssen in Venray. Die was woensdagavond niet bereikbaar voor een reactie. Een medewerker van het bouwbedrijf schat de schade op 20.000 tot 30.000 euro.

Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Remco Rooijakkers/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.