Barry loopt 10 marathons in 10 dagen: 'Allemaal voor Dirkje'

9 oktober 2020 om 11:48 • Aangepast 9 oktober 2020 om 13:54
nl
Tien marathons in tien dagen. Het lijkt haast onmogelijk, maar Barry Smetsers (46) uit Spoordonk is hard op weg om het te halen. Hij loopt in tien dagen van Parijs naar Spoordonk, ruim 420 kilometer. Allemaal voor ’t goede doel.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Barry loopt deze vrijdag z’n achtste marathon in even zoveel dagen. “Maar het valt niet altijd mee”, vertelt hij donderdag vanuit Maleizen bij Brussel. “Het is hier erg heuvelachtig. Het is zwaar. En ik heb ook even geen masseur meer. Morgen pas weer.”

Barry Smetsers uit Spoordonk.
Barry Smetsers uit Spoordonk.

Google Maps stuurt Barry ook regelmatig over een riviertje of door een weiland, maar hij is ervan overtuigd dat hij zondag de finish op de kermis in Spoordonk gaat halen. Samen met zijn vader, die hem op de fiets volgt, en een buurman die de camper bestuurt is hij vorige vrijdag gestart in Parijs.

Loopervaring heeft Barry wel, maar hij liep tot nog toe maar een paar marathons. En nu tien achter elkaar. “Het gaat best goed. Ik loop heel constant. Regelmatig lopen er wat mensen met mij mee en die zijn aan ’t eind van zo’n dag helemaal kapot.”

Rennen voor Dirkje.
Rennen voor Dirkje.

Smetsers krijgt ontzettend veel reacties. “Er is natuurlijk geen publiek, maar via Facebook steunen heel veel mensen mij. Ook mijn actie voor het goede doel loopt goed.”

Barry hoopt een leuk bedrag op te halen voor de Dirkje, de dochter van vrienden. “Dirkje, is vijf jaar oud en heeft een zeldzame stofwisselingsziekte waar geen behandeling voor is. Ze zal niet ouder dan tien jaar worden, dus dan is tien dagen afzien natuurlijk helemaal niets.”

“Het geld dat ik met deze marathons ophaal is niet voor een behandeling, want dat is niet meer mogelijk. Met het geld kan ze met haar klas wat leuks gaan doen. Even eruit.”

Nog twee dagen moet Barry afzien. Zondag is de finish op de kermis in Spoordonk. Vanwege corona even geen erehaag, maar de prestatie is er niet minder om.

Wil je de actie van Barry Smetsers ook steunen, klik dan hier.

Barry gevolgd door zijn vader op de fiets.
Barry gevolgd door zijn vader op de fiets.

De statistieken.
De statistieken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!