Video

Heusden komt met lokale en indringende corona-campagne: 'Ik heb het aan den lijve ondervonden'

10 oktober 2020 om 19:00 • Aangepast 12 oktober 2020 om 14:41
nl
De gemeente Heusden komt met een eigen lokale coronacampagne. Via filmpjes gaan Heusdenaren getuigen én vertellen dat de huidige situatie rond corona zeer ernstig is.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het gaat om bekende Heusdenaren die direct of indirect met corona te maken hebben gehad. Onder de gezichten van de plaatselijke campagne: de prins carnaval van Vlijmen, Marco Driesprong, én de populaire diaken Albert Soeterboek. Met de campagne wil Heusden de inwoners op een andere manier bewust maken van het virus.

Marco Driesprong is door de gemeente gevraagd om mee te doen aan de campagne. “Ik doe mee, omdat ik het belangrijk vind om te vertellen wat het betekent als je met corona te maken krijgt.”

Een vergelijkbaar antwoord komt van diaken Albert Soeterboek. Tijdens de eerste coronagolf raakte hij besmet met het virus en belandde hij in het ziekenhuis. “Ik wil graag mijn verhaal vertellen en ik hoop dat mensen er hun voordeel mee kunnen doen. Ik heb de wanhoop en radeloosheid gezien in de ogen van de artsen."

In de video vertelt Albert Soeterboek waarom hij meewerkt aan de plaatselijke campagne en wat corona met hem heeft gedaan :

De videoboodschap van Marco Driesprong zal een indringende worden, vertelt hij. “Ik wil onder meer vertellen dat de regels er niet zijn om mensen te plagen, maar dat ze noodzakelijk zijn."

Schoonmoeder en dochter besmet
Het verhaal van Driesprong is heftig. "Mijn schoonmoeder is door corona overleden en ook mijn vrouw is erg ziek geweest. Ze heeft op de IC gelegen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch." De door corona overleden schoonmoeder van Driesprong raakte besmet tijdens een activiteit van de KBO, de belangenvereniging voor senioren. De besmetting ging over op haar dochter.

Hoe diaken Albert Soeterboek besmet is geraakt weet hij niet exact. Een half jaar na haar besmetting is de vrouw van Driesprong redelijk hersteld, maar geconcentreerd een gesprek volgen is nog moeilijk. Ook Soeterboek ondervindt nog naweeën van zijn besmetting. “Ik kan weer redelijk sporten, maar je voelt nog steeds dat het virus iets met je heeft gedaan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!