Muffin met pompoen en walnoot - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

10 oktober 2020 om 12:25 • Aangepast 12 oktober 2020 om 10:45
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 10 oktober hoorde je Maarten Saakes. Hij ging aan de slag met flespompoen uit Mierlo.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig:

  • driehonderd gram flespompoen, geschild en in blokjes
  • twee eieren
  • honderdvijftig gram fijne kristalsuiker
  • honderdvijftig milliliter zonnebloemolie
  • honderdnegentig gram bloem
  • acht gram bakpoeder
  • een snufje zout
  • een eetlepel kaneelpoeder
  • honderd gram walnoten

Zo maak je het:

  • Doe de helft van de pompoenblokjes in een kookpan en voeg een bodempje water toe. Kook de pompoen gaar en pureer hem vervolgens glad.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bak de andere helft van de pompoenblokjes. Zorg dat ze mooi gaar zijn en zo min mogelijk verkleurd.
  • Klop in een kom de eieren met de suiker totdat de massa bijna verdubbeld is. Voeg dan al kloppend de zonnebloemolie toe.
  • Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de kaneel door elkaar. Meng dit vervolgens met de pompoenpuree.
  • Voeg de gebakken pompoenblokjes toe.
  • Hak de walnoten fijn en spatel dit door het pompoenbeslag.
  • Schep het beslag in muffincups. Zorg dat je anderhalve centimeter onder de rand van de cups blijft.
  • Bak de muffins ongeveer vijfentwintig minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!