Video

Boze buurtbewoners zijn volgeparkeerde straat zat en blokkeren de weg in Eindhoven

10 oktober 2020 om 17:44 • Aangepast 12 oktober 2020 om 11:22
nl
De buurtbewoners van de Samarialaan in Eindhoven zijn het spuugzat dat hun straat keer op keer volgeparkeerd staat. Mensen die naar het naburige Winkelcentrum WoensXL gaan of die hun kind naar de basisschool brengen parkeren steevast bij hun voor de deur. Daar kost het geen geld. Willie van der Heijden was het zo zat dat hij zaterdag besloot de straat te blokkeren.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De Samarialaan ligt net achter het winkelcentrum in de Eindhovense wijk Vlokhoven. Volgens Van der Heijden hebben de buurtbewoners al een jaar of drie problemen met 'wildparkeerders'. ''Ik denk dat het ook komt, omdat er sinds januari bij het winkelcentrum niet meer met contant geld kan worden betaald. Daarna hebben al diverse mensen in onze buurt schade gehad aan hun auto, omdat iemand tegen ze aan is gebotst'', vertelt hij. ''Ik heb zelfs een camera opgehangen zodat ik het precies kan zien als iemand tegen onze auto's rijdt. Daardoor heeft er al drie keer iemand aangifte kunnen doen.''

Afsluiten
Na drie jaar van overlast was de grens bereikt. Van der Heijden besloot samen met zijn buurman de straat volledig af te sluiten voor verkeer, dat niet in hun buurt komt. Hij zette zijn pick-up met aanhanger aan de ene kant, de buurman zijn busje aan de andere kant. ''We laten alleen mensen passeren die hier echt wonen. In het midden van de blokkade zetten we een koffietafel neer en daar blijven we tot tien uur 's avonds zitten", zo kondigde hij zaterdag aan.

Politie
Die tien uur hebben Van der Heijden en zijn buren niet gehaald. Rond half drie begonnen ze de stoelen en tafels op te ruimen en niet veel later kwam ook de politie een kijkje nemen. Meerdere mensen hadden geklaagd over de wegblokkade, maar de politie schreef geen boete uit. Wel beloofde de politie dat er binnenkort een wijkagent langs zou komen die met hen in gesprek zou gaan over het parkeerprobleem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.