'Behandel je mondkapje net zoals je onderbroek', adviseert de gemeente Waalwijk - Omroep Brabant

'Behandel je mondkapje net zoals je onderbroek', adviseert de gemeente Waalwijk

11 oktober 2020 om 14:51 • Aangepast 19 oktober 2020 om 15:19
nl
Hilarisch, humoristisch en een tikkeltje spraakmakend. Dat is het advies van de gemeente Waalwijk over het gebruik van mondkapjes. Op de gemeentelijke Facebookpagina roept het coronateam van de gemeente op, om een mondkapje te behandelen alsof het gaat om je eigen onderbroek.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De gemeente geeft bij het opvallende advies ook nog eens zeven aanvullende tips zoals: laat hem niet zakken in het bijzijn van anderen. En: gebruik elke dag een schone. Zitten er gaten in? Weggooien! Leen hem niet van andere mensen. Draag hem niet binnenste buiten of achterstevoren.

Het maakt de tongen los op sociale media. Voor en tegenstanders buitelen over elkaar heen. “Wat een bezopen vergelijking, daar moet je ambtenaar voor zijn”, schrijft Ocherum in een reactie op Facebook. Daartegenover is Jan Koks een andere mening toegedaan. “Een beetje humor in deze barre tijden. Mooi! Waarom zo negatief reageren? Pluk de dag, mensen.”

“Gadverdamme”, reageert Koen op het advies, om je mondkapje te behandelen alsof het je eigen onderbroek is. “Weten jullie wel hoe pubers omgaan met hun onderbroeken.”.

Humor
“We vonden deze uiting een mooie manier om het dragen van mondkapjes onder de aandacht te brengen”, vertelt Harm Hensen van de gemeente. “We zijn ervan overtuigd dat ook humor kan bijdragen aan het advies om mondkapje te dragen in publieke binnenruimten.”

“Een andere gemeente heeft ons gevraagd of ze deze opzet ook mochten gebruiken, maar uiteindelijk hebben ze het niet aangedurfd uit angst voor negatieve reacties”, aldus Hensen. “Wij zagen hem ook voorbij komen en hebben anders beslist. Mensen gaan dit doorsturen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.