Twan van Gendt grijpt naast Nederlandse BMX-titel, Dave van der Burg kampioen

11 oktober 2020 om 18:05 • Aangepast 15 oktober 2020 om 10:48
nl
Niet de torenhoge favoriet Twan van Gendt, maar Dave van der Burg uit Heesch is Nederlands kampioen BMX geworden. Van Gendt was op Papendal favoriet voor de titel, maar uiteindelijk was de Bosschenaar nog blij dat hij op het podium stond na een slechte start. Van der Burg won 2016 voor het laatste de nationale titel.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Ik maakte een grote fout. Wonder boven wonder werd ik niet ingehaald en sta ik op het podium. Ik heb gefaald", zegt de 26-jarige Van Gendt tegen de NOS.

Van Gendt had al een jaar geen officiële wedstrijd meer gereden nadat een polsblessure, opgelopen tijdens een krachttraining, hem lang aan de kant hield. Hij was al even beter, maar door corona werden verschillende wedstrijden afgelast.

Pols
De BMX'er heeft nog steeds last van zijn pols. "Vooral met starten is het lastig, dat ik mijn pols niet ver genoeg kan draaien. Ik kan staan en dan trek ik mezelf in de goede positie."

Vanwege coronamaatregelen waren er geen toeschouwers bij de wedstrijd. Het evenement werd ook teruggebracht van twee dagen naar één dag.

De sporter heeft het er sowieso moeilijk mee dat veel wedstrijden niet doorgaan. "Het is lastig, we werden steeds blij gemaakt met een dode mus. Dan kwamen er wedstrijden op de kalender die weer werden afgelast. Tot drie dagen geleden was ik heel sceptisch over het doorgaan van deze wedstrijd. Maar ik ben heel blij dat ik hier voor de nationale titel kan gaan", zei Van Gendt voor de wedstrijd tegen de NOS.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.