Video

300 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Oeffelt: 'Een garage vol bommen!'

14 oktober 2020 om 20:08 • Aangepast 15 oktober 2020 om 20:07
nl
In een garage bij een huis aan het Brakels Eng in Oeffelt is woensdagavond een grote partij illegaal vuurwerk gevonden. Volgens de politie ging het om een levensgevaarlijke situatie. Eén van de bewoners is opgepakt.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

In de garage lag voor ongeveer 300 kilo aan cobra’s en nitraten opgeslagen. Aanvankelijk werd zelfs 1500 kilo gemeld. "Dit is écht levensgevaarlijk, een garage vol bommen. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als het midden in deze woonwijk tot ontploffing was gekomen", meldt de politie.

Het illegaal vuurwerk werd gevonden nadat een leerling van een middelbare school in de buurt was betrapt op het bezit van precies hetzelfde spul. Volgens de politie had hij 'enkele tientallen soortgelijke stuks' bij zich.

'Geen fanatieke afstekers'
Een buurtbewoner vertelt dat er verschillende politieauto’s in de straat staan. “Er gebeurt hier normaal nooit iets in de wijk dus dat valt wel op.” Toch reageert hij nuchter op de vuurwerkvondst. “Het kan natuurlijk wel gevaarlijk zijn maar ja… ik schrik er niet zo van.”

De bewoners van het huis zijn volgens de buurtbewoner geen fanatiek vuurwerkafstekers tijdens oud en nieuw: “We zeggen juist altijd dat het vuurwerk hier in de wijk elk jaar tegenvalt.”

Forse straffen
In een reactie zegt het Openbaar Ministerie: "Goed dat aan deze extreem gevaarlijke situatie een einde is gekomen en belangrijk dat er verder onderzoek plaatsvindt. Wij eisen doorgaans forse straffen tegen iedereen die illegaal (zwaar) vuurwerk zoals mortieren en cobra’s importeert, verhandelt, maakt of afsteekt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!