Barry liep 10 marathons in 10 dagen en daarom moet hij Brabander van het Jaar worden - Omroep Brabant

Barry liep 10 marathons in 10 dagen en daarom moet hij Brabander van het Jaar worden

16 november 2020 om 12:17 • Aangepast 5 januari om 15:36
Barry liep de laatste meters van de marathon samen met Dirkje, voor wie hij geld inzamelt
Barry liep de laatste meters van de marathon samen met Dirkje, voor wie hij geld inzamelt
Barry Smetsers uit Spoordonk liep maar liefst tien marathons in tien dagen. Hij deed dit om geld op te halen voor Dirkje, het dochtertje van vrienden dat ernstig ziek is. Barry is de eerste genomineerde voor de titel Brabander van het Jaar. De komende twee weken stellen we elke werkdag een kanshebber aan je voor.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

Moe maar met een glimlach van oor tot oor kwam Barry over de finish. Hij deed het onmogelijke door in tien dagen tien marathons te lopen. In totaal ruim 420 kilometer. Barry begon zijn tocht in Parijs en eindigde in zijn woonplaats Spoordonk.

Barry heeft hiermee 12.736 euro opgehaald voor Dirkje. Dirkje is vijf jaar oud en heeft een zeldzame stofwisselingsziekte waar geen behandeling voor is. Ze zal niet ouder dan tien jaar worden. Met het geld kan Dirkje de komende jaren leuke dingen gaan doen.

Bekijk hier hoe Barry de laatste meters samen met Dirkje aflegde:

Wachten op privacy instellingen...

Afzien
Barry had flink getraind voor het avontuur. Toch was het zwaar. "In Frankrijk had je weinig fietspaden, het was best gevaarlijk om daar te lopen. In België ging het al beter en in Nederland voelde ik me weer thuis. Er stonden hier heel veel supporters langs de kant. Dat was super om te zien, toen kon ik weer even door."

Zijn vader Ben ging op de fiets met hem mee. En al was het af en toe zwaar, hij wist een ding zeker: "Barry geeft nooit op."

Onder luid applaus haalde Barry inderdaad na tien dagen rennen de eindstreep in Spoordonk. Barry: "Die laatste kilometers waren geweldig. Iedere keer als ik mensen langs de kant zag staan, kreeg ik een adrenalineshotje. Dat maakte me sterk. En dat ik het laatste stuk samen met Dirkje af kon leggen maakte het extra bijzonder."

Stem hier op Barry.

Stemmen
Bekijk alle genomineerden op
Brabandervanhetjaar.nl. De stembus is geopend tot en met 11 december.

Op tweede kerstdag zie je in een speciaal programma op Omroep Brabant TV en online wie de Brabander van het Jaar 2020 is geworden. Daarin worden uiteraard ook de zorghelden uitgebreid in het zonnetje gezet.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...