PSV-trainer Roger Schmidt onder de indruk van Mario Götze: 'Hij is gretig en erg fit'

16 oktober om 14:23 • Aangepast maandag om 12:32
Mario Götze tijdens zijn presentatie bij PSV (foto: ANP).
Mario Götze tijdens zijn presentatie bij PSV (foto: ANP).
PSV werkt met een grotendeels fitte selectie toe naar het eredivisieduel met PEC Zwolle van aanstaande zondag. Ook nieuweling Mario Götze is fit, zo wist trainer Roger Schmidt te vertellen tijdens het wekelijkse perspraatje.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Ja, hij is heel erg fit", zegt Schmidt over de gesteldheid van Götze. De Duitse middenvelder kwam op Deadline Day transfervrij naar PSV en zou komend weekend zomaar al eens zijn debuut kunnen gaan maken voor de Eindhovenaren.

"Hij heeft goed voor zichzelf getraind voordat hij zich aansloot bij ons", aldus Schmidt. "Natuurlijk miste hij de teamtraining, maar dat heeft hij nu zo'n twee weken gehad door de internationale periode. We moeten de nieuwe spelers (Götze, Sangaré en Fein) 'optrainen' voor de wedstrijden. Maar uiteindelijk hebben deze spelers wedstrijdminuten nodig om echt weer 100 procent fit te worden. We spelen veel wedstrijden, dus ze zullen aan hun minuten kunnen gaan komen."

Natuurlijk gaf de 53-jarige trainer van PSV zijn opstelling nog niet prijs, maar uit de woorden van Schmidt en de beelden die PSV zelf online zette van de training van donderdag, is niet uit te sluiten dat Götze als snel zijn opwachting zal maken in het shirt van PSV.

PSV-trainer Roger Schmidt (foto: ANP).
PSV-trainer Roger Schmidt (foto: ANP).

Gretig
De 28-jarige Götze maakt tot dusverre een gretige indruk op Schmidt. "Hij laat op de trainingen zien dat hij heel gemotiveerd is. Hij is nog niet op de volle 100 procent van zijn fitheid, maar dat is onmogelijk. Daar heb je wedstrijden voor nodig. Maar hij heeft heel bewust voor PSV gekozen, omdat hij gelooft dat hij hier zijn beste spel kan laten zien op zijn favoriete positie op het middenveld."

Opstelling
Schmidt heeft voor het overgrote deel een fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen de langdurig geblesseerden Armando Obispo, Erick Gutiérrez en Maxi Romero zijn er in Zwolle niet bij. Philipp Max, die er tijdens de laatste wedstrijd niet bij was door een blessure, is wel weer fit. Ook nieuwkomer Ibrahim Sangaré zit bij de selectie. De Ivoriaanse middenvelder heeft eindelijk zijn werkvergunning binnen en kan zondag zijn debuut gaan maken.

Dit soort meevallers geven Schmidt vooral veel opties op het middenveld. De verdediging zal, mits Jordan Teze fit genoeg is na zijn positieve coronatest van begin deze week, op geen enkele plek wijzigen. Ook voorin lijken Donyell Malen en Eran Zahavi normaal verzekerd te zijn van een basisplek. Al vertelde Schmidt op de persconferentie dat Zahavi niet geheel fit teruggekomen is, al hoopt hij wel dat de goalgetter zaterdag weer kan meetrainen.

Veel keuze
De vier posities op het middenveld zijn wellicht nog interessanter. De Duitse oefenmeester heeft voor de twee controlerende posities de beschikking over Rosario, Sangaré, Fein, Thomas, Mauro Junior en Jorrit Hendrix.

Op de twee aanvallende middenveldersposities lijkt Cody Gakpo op links een zekerheidje te zijn. Op rechts heeft Schmidt dus de keuze uit onder meer Mario Götze, Noni Madueke en Mohamed Ihattaren. En ook Mauro Junior zou nog op die positie uit de voeten kunnen. Het is nog even afwachten met welke elf namen Schmidt op de proppen gaat komen.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...