Efteling-beveiligers werken man hardhandig tegen de grond, park ontkent 'racistische actie' - Omroep Brabant

Efteling-beveiligers werken man hardhandig tegen de grond, park ontkent 'racistische actie'

16 oktober 2020 om 13:23 • Aangepast 19 oktober 2020 om 09:43
nl
Een fragment uit het filmpje.
Een fragment uit het filmpje.
Op het internet circuleert een filmpje van een man die door meerdere beveiligers van de Efteling tegen de grond worden gewerkt, nabij de attractie Aquanura. De vriendin van de man stelt dat het om een racistische actie gaat. Het pretpark ontkent dat en zegt dat de man zich agressief gedroeg.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het is onduidelijk wanneer het filmpje precies is gemaakt. De vriendin van de man, dj Charissa Jong, plaatste het filmpje donderdag op haar Instagram-pagina.

Wachten op privacy instellingen...

Op de beelden is te zien hoe de man naar de grond wordt gehaald. Jong zegt in het filmpje dat het om een racistische actie gaat en roept vervolgens meermaals ‘blijf van hem af’ en ‘we klagen jullie aan’. Ook de moeders van de beveiligers worden aangeklaagd, zegt Jong in het filmpje.

“Ik ben er zo ontzettend van geschrokken dat dit kan in Nederland”, schrijft ze. Er zou buiten beeld ook zijn geschopt en geslagen, zegt Jong. Volgens de dj is er aangifte gedaan bij de politie en hebben zij en haar vriend advocaten ingeschakeld.

Reactie Efteling
De politie kwam ter plaatse. Jong en haar vriend hebben volgens de Efteling van agenten een boete gekregen. Het pretpark ontkent dat er sprake was van racisme. “Deze man was al bij de entree agressief en riep meermaals ‘schijt te hebben’ aan de coronaregels. Het personeel bij de ingang voelde zich niet veilig”, aldus een woordvoerder.

“Wel werd de man toegelaten in het park. Eenmaal daar spraken beveiligers hem aan en liep de situatie volkomen uit de hand.” Charissa zegt tegen Omroep Brabant dat dat niet zo is. "Mijn vriend is mishandeld en moest daarna naar de spoedeisende hulp."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.