Voorlopig geen Brabantse coronapatiënten naar Duitse ziekenhuizen

17 oktober 2020 om 12:23 • Aangepast 18 oktober 2020 om 11:53
Archieffoto: Gijs Franken Fotografie
Archieffoto: Gijs Franken Fotografie
Hoewel het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding laat weten 'op het punt te staan' om coronapatiënten vanwege de druk op de Nederlandse ic-capaciteit naar Duitsland te verplaatsen, gaat dat in Brabantse ziekenhuizen voorlopig niet gebeuren. Dat laat een woordvoerster van het ROAZ zaterdag weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Die ruimte kun je wel goed gebruiken, maar mensen willen het liefst in een ziekenhuis behandeld worden waar ook de familie in de buurt woont", legt ze uit. "We willen de patiënten daarom zo lang mogelijk in hun eigen ziekenhuis verplegen, daar waar mogelijk. Als de nood aan de man is, moeten we natuurlijk wel verplaatsen. Maar voor de patiënt willen we de zorg zo lang mogelijk in het eigen ziekenhuis houden."

Stijging van 25 procent
Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft toenemen. Vooral op de intensive care is de stijging de laatste dagen te zien. Het aantal patiënten op die afdeling is in de afgelopen drie dagen met 25 procent gestegen, van 277 naar 345. Dat meldde voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg vrijdag.

Op de verpleegafdelingen, waar het de afgelopen weken druk was, steeg het aantal coronapatiënten met minder dan tien procent, van 1133 op dinsdag naar 1208 op vrijdag. Ziekenhuizen behandelen nu 1553 coronapatiënten, 27 meer dan op donderdag.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...