Mathieu van der Poel wint Ronde van Vlaanderen: 'Moest de sprint van mijn leven rijden'

18 oktober om 15:46 • Aangepast 20 oktober om 15:47
Van der Poel met de RVV-trofee (Foto: OrangePictures).
Van der Poel met de RVV-trofee (Foto: OrangePictures).
Wielrenner Mathieu van der Poel heeft zondag de Ronde van Vlaanderen gewonnen. In een onderling duel in de eindfase versloeg hij na 243 kilometer koersen Wout van Aert in de eindsprint.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Adri, die het koningsnummer van de wielersport won in 1986. Van der Poel junior was toen overigens nog niet eens geboren.

Dramatische eindfase
De Vlaamse klassieker, vanwege de coronacrisis met een half jaar uitgesteld, bracht de vooraf gedroomde tweestrijd tussen de twee favorieten. Daar ging wel een dramatisch moment aan vooraf. Wereldkampioen Julian Alaphilippe, de derde man in de kopgroep, knalde vol op een motorrijder die hij op een meer dan onhandige plek tegenkwam. Dat gebeurde op 35 kilometer voor de finish in Oudenaarde.

"Ik wist dat ik de sprint van mijn leven moest rijden", zei Van der Poel over de strijd met Van Aert. "Ik was naar Wout aan het kijken en wist, hoe langer we wachten, hoe beter dat is voor mijn sprint. Ik heb hem perfect opgevangen en ben door blijven sprinten. Ik had wel verzuring tot achter mijn oren."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...