Wielerpers lovend over Mathieu van der Poel die Ronde van Vlaanderen won

19 oktober 2020 om 10:29 • Aangepast 20 oktober 2020 om 11:23
nl
Nederlandse en buitenlandse wielerjournalisten komen superlatieven tekort om de prestatie van Mathieu van der Poel te beschrijven. Hij won zondag de Ronde van Vlaanderen met een miniem verschil. De kenners zijn eensgezind.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Telegraaf: Mathieu van der Poel, de leeuw van Vlaanderen: ’Man, wat is dit ongelooflijk mooi’
Nooit zijn er twijfels bij hem te bespeuren. Maar wanneer zondagmiddag 18 oktober 2020 de sterren voor de ogen dansen van pure uitputting na de zoveelste sprint van zijn leven, slaat de schrik even om het hart van Mathieu van der Poel. Misschien duurt dat niet zo lang als de handvol seconden die de bloedstollende 185 slotmeters van de 104e Ronde van Vlaanderen in beslag heeft genomen, het moet wel zijn meest angstaanjagende moment zijn geweest van dit bijzondere wielerseizoen.

NOS: Sprakeloze Van der Poel: 'Ik moest de sprint van mijn leven rijden'
Na afloop moest Mathieu van der Poel wel tien keer vragen of hij écht de winnaar was van de Ronde van Vlaanderen, maar uiteindelijk durfde hij het te geloven: hij klopte Wout van Aert in een bloedstollende eindsprint en won voor het eerst de Belgische wielerklassieker.

Wachten op privacy instellingen...

AD: De droomdag van Mathieu van der Poel: dagboek van een monumentale zege
Een overwinning met eeuwigheidswaarde. Mathieu van der Poel (25) beleefde tijdens de Ronde van Vlaanderen zijn droomdag. De weg naar een monumentale zege van uur tot uur.

Volkskrant: Een decimetertje in Vlaanderen betekent voor Mathieu van der Poel een wereld van verschil
In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen werden hun namen steeds genoemd. Mathieu van der Poel en Wout van Aert. En terecht. De twee maakten hun faam waar en voerden een wielershow op die duurde tot voorbij de streep. Van der Poel won, als tiende Nederlander, 34 jaar na zijn vader Adrie.

Nieuwsblad (Belgie): Vriendin Roxanne in de wolken na Ronde-triomf van Mathieu van der Poel: “We gaan dit thuis hard vieren”
Mathieu van der Poel werd na de finish omhelsd door vriendin Roxanne Bertels. Ze volgde de Ronde samen met Corine Poulidor, de mama van Mathieu. “Dit is een droom en de kers op de taart voor al zijn harde werk”.,

L’Equipe (Frankrijk): De belangrijkste overwinningen voor Mathieu Van der Poel
Mathieu Van der Poel heeft zondag de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Een overwinning die bijdraagt aan een reeds behaald record, zowel op de weg als in andere disciplines.

El Mundo Deportivo (Spanje): Van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen in een nek-aan-nekrace met Van Aert
De Nederlander versloeg Van Aert in een zeer strakke sprint waaraan Alaphilippe niet kon meedoen. Die laatste botste tegen een officiële motorfiets toen hij probeerde te ontsnappen met de Belg en de winnaar. 34 jaar na de overwinning van vader Adrie wint Van der Poel de 104e editie van de Belgische klassieker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.