Kleine autohandelaar ziet drie wagens in vlammen opgaan: 5000 euro beloning voor gouden tip

19 oktober 2020 om 22:18 • Aangepast 20 oktober 2020 om 10:33
nl
Rutger Treure kon zaterdagavond nog net op tijd in zijn auto stappen om die uit de vlammenzee te rijden. Maar drie andere auto's van de beginnende handelaar gingen in vlammen op. Nu looft de man uit Wijk en Aalburg 5000 euro uit voor de tip die naar de brandstichter leidt.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Dat het vuur zaterdagavond is aangestoken, daar twijfelt Treure niet aan. "De volgende dag lag er een baksteen op de bijrijdersstoel van een van de wrakken. De dader heeft die vermoedelijk eerst door de ruit gegooid om daarna een brandend middel naar binnen te gooien."

Wie het op zijn auto's op het braakliggende terrein aan de Korvertweg gemunt zou kunnen hebben, is voor Treure nog een raadsel. "Vijanden heb ik niet. Wellicht is het uit de hand gelopen kattenkwaad."

De klap voor de ondernemer die net met zijn autohandeltje is begonnen, is groot. Treure is niet verzekerd voor de schade, die zo'n 18.000 euro bedraagt. Hij hoopt de dader te kunnen vinden om het geld persoonlijk te verhalen. "Mocht iemand iets gezien hebben die avond, meld het dan. Wellicht heeft de dader opgeschept over zijn daad en weten mensen in het dorp wie het gedaan heeft. Ik wil het graag weten."

Wie een tip heeft die mogelijk naar de dader leidt, kan mailen naar [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.